Aproximativ 10.000 parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.500.000 euro, confiscate de poliţiştii de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-o autoutilitară, 9.626 de parfumuri, în valoare de aproximativ 1.500.000  euro, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 07.03.2024, o echipă operativă din cadrul Gărzii de Coastă, aflată în zona de competență a PTF Negru Vodă, a efectuat un control asupra unei autoutilitare înmatriculate în România, condusă de un cetățean român, în vârstă de 32 de ani.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, mai multe cutii cu parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. În urma inventarierii produselor s-a constatat că sunt 9626 parfumuri, iar persoana în cauză nu deținea documente de provenienţă pentru bunurile transportate și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație.

Produsele, în valoare de aproximativ 1.500.000 euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe