Aproximativ 100 kg peşte confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au depistat un cetăţean român care transporta cu o autoutilitară  aproximativ 100 kilograme de pește, fără să deţină documentele legale.

În data de 04.06.2020, în jurul orei 14.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe comunicaţia Tulcea - Mahmudia, în zona „Bibidia”, judeţul Tulcea, au oprit pentru control, o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un cetățean român.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de aproximativ 100 kilograme de peşte din speciile diferite, pentru care şoferul nu deţinea documentele de provenienţă şi transport.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe