20.000 de metri de țesături textule contrafăcute, în valoare de 2.000.000 lei depistate în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din Pakistan, peste 19.000 metri țeșătură textilă, susceptibila a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 16.03.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea a descoperit, într-un container sosit din Pakistan, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina, 19.817 metri țesătură textilă, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 2.000.000 lei.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de  24.04.2023, s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile, în valoare totală de aproximativ 2.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

  • 20.000 de metri de țesături textule contrafăcute, în valoare de 2.000.000 lei depistate în Portul Constanța

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe