Cetățean irakian, arestat preventiv pentru trecere frauduloasă și trafic de migranți

Un cetăţean irakian este cercetat în stare de arest preventiv deoarece a fost  depistat la frontiera româno-bulgară când încerca să iasă ilegal din România, pe jos, cu fiul minor, în vârstă de 5 ani, fără acordul mamei, cetăţean român.

În data de 04.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, acţionând în baza unor informaţii, au identificat și oprit pe DN3, un autoturism ce efectua curse în regim de taxi, condus de un cetățean român, R.M. în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că a transportat din localitatea Călărași până la ieșirea din localitatea Almălău, două persoane, un adult cu un copil, care vorbeau limba română cu accent străin.

Imediat a fost declanşată o acţiune specifică în vederea identificării persoanelor respective, în acelaşi timp fiind informate şi autoritățile de frontieră bulgare care au depistat în apropierea graniţei comune, direcţia localităţii indicată de polițiștii de frontieră români, cele două persoane de sex masculin.

În baza protocolului româno-bulgar, cei doi au fost preluați de către polițiștii de frontieră români, fiind aduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt un cetățean irakian, în vârstă de 27 de ani și fiul acestuia, cetățean român, în vârstă de 5 ani.

De asemenea, în urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că tatăl a încercat să iasă ilegal din ţară, cu fiul său, deoarece nu avea acordul mamei, care este cetăţean român, cu intenţia de a se deplasa în Irak.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți și participație improprie la trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul irakian.

Totodată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursului zilei de azi, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 15 de zile.

  •  Cetățean irakian, arestat preventiv pentru trecere frauduloasă și trafic de migranți

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe