Șapte cetățeni irakieni, opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat șapte cetățeni irakieni solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 18 noiembrie 2017, în jurul orei 21.30, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat pe o stradă de pe raza municipiului Satu Mare mai multe persoane, posibil migranți, în timp ce urcau în două autoturisme care circulau în regim de taxi.

Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor constatând că se îndreaptă spre frontieră. La intrarea în localitatea Dara, jud. Satu Mare, la aproximativ un kilometru de linia de graniţă cu Ungaria, poliţiştii de frontieră au intervenit şi au oprit persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, cinci adulți, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani și doi minori, cu vârste de 2 şi 7 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe