Trafic intens la autocamioane, în P.T.F. Calafat

În cursul acestei zile, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-au înregistrat timpi ridicați de așteptare pe arterele de circulație destinate traficului de autocamione, ca urmare a numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente în punct pentru tranzit, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.

De asemenea, menționăm că pe ambele sensuri de deplasare, înainte de controlul de frontieră își desfășoară activitatea reprezentanții Agenției de Control și Încasare Calafat din cadrul CNAIR, unde sunt folosite câte două artere de circulație pentru cântărirea autocamioanelor. Acest aspect îngreunează de asemenea, fluidizarea traficului rutier pentru autocamioane.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă faptul că, în PTF Calafat, autorităţile vamale bulgare desfășoară activități de control și verificare pentru autorizațiile de tranzit.

În acest moment, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei, folosindu-se câte cinci artere de circulație pe sensul de intrare în țară, respectiv patru artere de circulație, pe sensul de ieșire din țară.

Precizăm faptul că pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane, traficul se desfăşoară în condiții normale, fără a se înregistra timpi de așteptare.

În continuare, recomandăm şoferilor de autocamioane utilizarea tuturor punctelor de trecere deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  • Trafic intens la autocamioane, în PTF Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe