Sticle cu alcool descoperite în P.T.F. Zimnicea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Zimnicea au descoperit cantitatea de 83 litri de alcool, pe care un cetățean bulgar a încercat să o introducă ilegal în ţară.

În data de 22.05.2019, la ora 13.15, în Punctul de Trecere al Frontierei Zimnicea, judeţul Teleorman, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Belgia, un cetăţean bulgar în vârstă de 45 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în microbuz, 83 sticle cu alcool de un litru, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria, cantitate peste limita legală admisă.

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 3.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu avertisment, conform prevederilor art. 414, alin. 5 din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.

  • Sticle cu alcool descoperite în P.T.F. Zimnicea
  • Sticle cu alcool descoperite în P.T.F. Zimnicea

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe