Arme neletale, ascunse în portbagajul unui autoturism, descoperite la P.T.F. Sculeni

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit două arme cu aer comprimat, pe care doi cetățeni moldoveni le-au ascuns în portbagajul autoturismului cu care se deplasau.

În data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasageri cu un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în România, cetăţenii din R. Moldova Sergiu A. şi Ion P., în vârstă de 19, respectiv 42 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit ascunse și nedeclarate, în portbagajul autoturismului, două arme cu aer comprimat marca TYTAN, model B2-4, cal. 4,5 şi 5,5 mm.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că, pentru astfel de arme este necesară deţinerea unui permis de port armă sau autorizație şi nici faptul că trebuie declarate la controlul de frontieră.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale.

  • Arme neletale, ascunse în portbagajul unui autoturism, descoperite la P.T.F. Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe