Inapoi  Trimite mail Printeaza pagina

   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
In desfasurarea actiunii de contrabanda, unul dintre barbati folosea cinci caini, rasa ciobanesc german, in vederea asigurarii zonei si pentru a semnala aparitia politistilor de frontiera care executau misiuni pe acea portiune.

 • Ieri, 28 februarie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
  Astfel, in jurul orei 19.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut prin apa raului Tisa, transportand catre un imobil, de pe raza localitatii Campulung la Tisa, aflat in apropierea frontierei de stat, colete voluminoase.
  Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele in curtea imobilului si profitand de terenul accidentat s-au dispersat in directii diferite, fugind de la fata locului.
  La cercetarea terenului, intr-o anexa apartinand imobilului mai sus mentionat, politistii de frontiera au descoperit 8 colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
  La solicitarea lucratorilor nostri, proprietarul imobilului, un cetatean roman in varsta de 42 de ani, a predat coletele cu tigari, acesta fiind condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
  In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 58.500 lei.
  Totodata, in urma cercetarilor s-a stabilit ca barbatul folosea cinci caini, rasa ciobanesc german, in vederea asigurarii zonei in care se desfasura actiunea de contrabanda si pentru a semnala aparitia echipajelor politiei de frontiera care executau misiuni pe acea portiune.
  In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, depistarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

 • Tot ieri in jurul orei 15.00, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au observat, intr-o zona muntoasa impadurita, la aproximativ 300 m de linia de frontiera, mai multe persoane care transportau, in spate, catre interiorul tarii colete voluminoase.
  Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
  Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
  Persoanele in cauza au ignorat si de aceasta data avertismentul, fugind de la fata locului.
  In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.
  La fata locului au fost descoperite 19 colete invelite in folie neagra, care contin tigari, de provenienta ucraineana.
  In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.985 pachete tigari, in valoare de 81.000 de lei.
Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.