Poliţia de Frontieră Română a lansat un nou site instituţional

Poliţia de Frontieră Română a lansat o nouă versiune a site-ului de internet www.politiadefrontiera.ro, portal web cu o arhitectură mai simplă şi modernă, al cărui conţinut este axat pe informaţii utile atât cetăţenilor români cât şi străini, scopul fiind creşterea transparenţei instituţionale şi informarea corectă şi oportună a publicului cu privire la rolul, activităţile şi misiunile instituţiei.

Totodată, a fost dezvoltată şi o versiune pentru telefoane mobile şi tablete care este simplificată şi permite accesul facil publicului la informaţiile de interes, dar şi la aplicaţia „Trafic Online” care prezintă media timpilor de aşteptare la control în toate punctele de frontieră rutiere. 

De asemenea, site-ul afişează o secţiune de informare, tip banda crawl, care este actualizată permanent şi care va conţine informaţii utile celor care intenţionează să treacă frontiera. În perioadele de vârf (sărbători legale, sezon estival etc.), crawl-ul va conţine informaţii în timp real cu privire la timpii de aşteptare în punctele de trecere, alerte sau alte atenţionări cu privire la traficul transfrontalier. 

Aplicaţie utilă celor care tranzitează frontiera în perioade aglomerate

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic care tranzitează punctele de frontieră rutiere existente la graniţă, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, Poliţia de Frontieră Română a îmbunătăţit aplicaţia „Trafic Online”, care conţine date despre punctele de trecere a frontierei şi timpul mediu de aşteptare la controlul de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România.  

Ca element de noutate, aplicaţia „Trafic Online” prezintă media timpilor de aşteptare la controlul de frontieră pentru două tipuri de vehicule, autoturisme (care includ şi microbuzele şi autocarele) şi camioane (mijloace de transport marfă cu greutate de peste 7,5 tone). 

Aplicaţia poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil cu acces la internet. Punctele de trecere ale frontierei sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare, în culori diferite:

  • Verde = timpi de aşteptare până în 30 minute;
  • Galben = timpi de aşteptare între 30-60 minute;
  • Roşu = timpi de aşteptare peste 60 minute.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, pe baza informaţiilor furnizate de structurile teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute.

În meniul principal al aplicaţiei, pe lângă setarea tipului de autovehicul şi a sensului de mers, utilizatorul are posibilitatea de a vizualiza valorile timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei în două variante, pe hartă şi ca listă a punctelor de trecere. De asemenea, aplicaţia permite introducerea unor alerte sau atenţionări pentru un punct de trecere a frontierei sau menţiuni cu privire la localizarea punctului de frontieră sau numărul arterelor de control operaţionale, pe fiecare sens.

Interfaţă prietenoasă, informaţii utile cu un simplu click

Noul site de internet are o interfaţă prietenoasă şi îmbunătăţită, accentul fiind pus pe simplitate şi acces facil la informaţiile utile pentru cei care trec frontiera. Secţiunile informative sunt actualizate permanent, astfel încât utilizatorii să fie informaţi în timp util cu privire la condiţiile necesare trecerii frontierei.

Secţiunea de ştiri şi evenimente vine cu o nouă grafică, activităţile şi rezultatele poliţiştilor de frontieră fiind postate într-un format modern şi practic. De asemenea, se pune accent pe ilustrarea cazurilor cu fotografii şi imagini video, astfel încât utilizatorii să fie cât mai bine informaţi despre activităţile desfăşurate de instituţie.

Site-ul asigură legăturile necesare către canalele de comunicare ale instituţiei pe principalele reţele sociale, Facebook, Twiter, Google+ şi Youtube. De asemenea, platforma on-line permite accesul vizitatorilor în Muzeul Poliţiei de Frontieră, printr-un tur virtual. 

Pagina web va promova acţiunile desfăşurate în plan internaţional de România, prin Poliţia de Frontieră, pentru securizarea frontierelor europene, precum cele desfăşurate în cadrul operaţiunilor Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene - Frontex. 

Vechiul site al P.F.R. a avut, în ultimele 90 de zile, peste un milion de vizitatori iar aplicaţia a fost consultată de aproximativ 100.000 utilizatori. Noua platforma on-line a fost finanţată din fonduri europene.

  • Poliţia de Frontieră Română a lansat un nou site

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe