Inapoi Scoala de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi Printeaza pagina
 

Iasi, Strada George Cosbuc nr. 3 - 5, cod 700469, judetul Iasi,
Telefon / Fax:
0232.213.444,
e-mail: office@sficppfiasi.ro, sficppf.iasi@mai.gov.ro,
web: www.sficppfiasi.ro.

           Locatia institutiei a fost construita in perioada 1970 - 1974. Aici, s-au instruit si educat in perioadele 1974-1999 zeci de mii de militari in termen destinati pazei si apararii fruntariilor Romaniei. In perioada 1992-1997 doua treimi din locatie au fost destinate functionarii primei institutii de invatamant superior a granicerilor, "Facultatea de Graniceri" din organica Academiei de Politie " A. I. Cuza".
           Incepand cu anul 2000, in premiera, Centrul de la Iasi trece de la pregatirea militarilor in termen la pregatirea profesionistilor care vor lucra la viitoarea frontiera externa a Uniunii Europene. In perioada aprilie 2000 - septembrie 2003 au deprins tainele profesiei de politist de frontiera peste 1500 de militari angajati pe baza de contract si agenti ai politiei de frontiera.
          In anul 2003, institutia a fost supusa unor planuri de reabilitare prin programe PHARE si programe de cofinantare, asigurand dotari si conditii de pregatire si cazare dintre cele mai moderne.
          In data de 01.12.2004 se infiinteaza Centrul de Formare si Perfectionare Iasi, structura care poseda valentele unei institutii de invatamant moderne, de talie europeana, pentru formarea si perfectionarea agentilor politiei de frontiera, iar din data de 01.01.2006 sub denumirea de "Scoala de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi" in baza Dispozitiei Inspectorului General al Politiei de Frontiera Romane.
           De asemenea, Scoala dispune de capabilitatile umane si logistice necesare organizarii si desfasurarii unor simpozioane, seminarii, sesiuni de comunicari stiintifice, conferinte etc., cu participare interna si internationala, majoritatea acestora fiind componente ale Conventiilor de Infratire institutionala a P.F.R.
           Obiectivul fundamental al Scoalii de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi este de a forma si perfectiona agenti ai politiei de frontiera capabili sa execute misiuni de supraveghere si control al trecerii frontierei de stat la standarde europene impuse de normele Schengen, educati in spiritul respectarii principiilor statului de drept, al reglementarilor euroconforme, democratiei, dragostei si devotamentului fata de tara, fata de trecutul istoric si traditiile poporului roman.
           Scoala de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi asigura derularea cursurilor pentru initierea in cariera a agentilor politiei de frontiera proveniti din randul politistilor de frontiera angajati pe baza de contract sau din sursa externa si a cursurilor de perfectionare curenta a agentilor, pe diferite domenii de combatere a infractionalitatii transfrontaliere, precum si altor cursuri.
           Principalele discipline de invatamant care se predau in cadrul Scolii vizeaza formarea si dezvoltarea capacitatilor profesionale si etice ale agentilor politiei de frontiera, potrivit standardelor ocupationale proiectate, in domeniile: pregatire juridica, tactica politiei de frontiera, informatica, ordine publica, limbi straine, etica politieneasca, educatie fizica.
           Cursurile se desfasoara pe baza planurilor de invatamant si programelor scolare specifice domeniului de pregatire vizat.
           Simpozioanele, seminariile, sesiunile de comunicari stiintifice si conferintele se organizeaza si se desfasoara pe baza programelor . planurilor intocmite si derulate de institutiile beneficiare.